Livet uten kort og kontant

Livet uten kort og kontant

I dette blogginnlegget har jeg gått nærmere inn på plattformtjenester. Plattformen jeg skal gå i dybden på er tjenesten Vipps som ble lansert av DnB i 2015. For de som ikke vet hva tjenesten tilbyr er det en forenkling ved overføring av penger. Eneste du trenger å gjøre er å laste ned deres applikasjon og telefonnummeret til vedkommende betalingen skal overføres til.

Smartbetalingen Vipps

DnB startet opp en overføringsapplikasjon i 2015, som de navnga Vipps. Ved teknologi og samarbeid har Vipps klart å utvikle seg og vokse i sitt marked – på kort tid. Vipps er per nå, ledende innen smartbetaling i Norge. Sammenslåingen med BankID og BankAksept har gjort at de også leverer løsninger innen elektronisk ID og kassabetaling i butikker. De ønsker å kunne utvikle seg til inn- og utland. 

I 2020 da covid-19 kom til Norge, utviklet tjenesten «Tæpping». Dette ble ekstremt populært fordi forbrukeren kunne «tæppe» kortet på bankterminalen i mange butikker. Denne oppfinnelsen gjorde det enklere for alle å kunne handle litt tryggere, med en ellers skummel og vanskelig tid som vi nå befinner oss i. 2020 var året Vipps virkelig fikk sitt utsprang, og det utvikler seg enda til det bedre.

Vipps under 15

Aktørene

Aktørene til tjenesten Vipps er både privat- og bedrifts-kunder. Dersom du har applikasjonen Vipps, et telefonnummer (eventuelt bedriftsnummer) og bankkort, kan du benytte tjenesten. Barn under 15 år kan ikke opprette profil, uten foreldrenes samtykke. Hvis barnet får godkjenning av foreldre, er den tilknyttet foreldrenes vipps-konto. 

Transaksjonskostnadene

Betalingsmetoden Vipps har høye transaksjonskostnader. For å kunne senke disse finnes det noen steg som kan påvirke valgene våre. For å kunne få en forståelse av hva begrepet faktisk er, er det seks steg innenfor transaksjonskostnader i boken til Arne Krokan, Nettverksøkonomi. 

Søkekostnader

Første steg kalles søkekostnader som omhandler å finne frem til de mest relevante og aktuelle resultatene for deg. Alternativene som dekker deg og dine behov. Vipps som entret markedet i 2015 var fra første stund en av de mest regjerende i sin kategori. Man tenker ofte sånn «Hva gjorde jeg før vipps kom?», noe som betyr at den virkelig har tatt sin plass i markedet og fortsatt er sterk mot sine konkurrenter i markedet. 

Informasjonskostnader

Søkekostnader kan kanskje skli litt innenfor informasjonskostnadene. Grunnen til dette er at informasjonskostnad omhandler å skaffe seg informasjonen om alternativene som er funnet ved søkekostnader. Begge begrepene ovenfor er brukt for å kunne finne hvilke produkt og tjenester som er riktig for deg. 

Tjenestens posisjon er ekstremt sterk både fordi det er en genial applikasjon, Men også fordi DnB er deres oppfinner. Kundene til DnB har en sterk relasjon og tillit fra tidligere. Vipps har lett tilgjengelig informasjon for forbrukeren på sin nettside. Der gir de informasjon om tjenesten, kostnadene ved bruk og enda mer. 

Forhandlingskostnader

Dette begrepet omhandler å finne ut vilkårene for leveransen av produktet eller tjenesten. Alt fra pris, tilleggstjenester, service og tidspunkt for leveranse. Denne kostnaden ble senket av industrisamfunnet ved oppfinnelsen av fast pris. Hvor lang tid hadde ikke du brukt i butikken, dersom du måtte forhandle om prisen ved kjøp av et produkt? Hvertfall brukt en god del lengre tid, enn hva du kan gjøre i butikken i dag. Ved tjenesten Vipps sitt tilfelle, ligger informasjon om prisen ved bruk på deres nettside. 

Vippstjenesten skal ikke koste penger, men det er noen haker ved dette. Som privat person koster tjenesten null kroner dersom transaksjonen er under 5 000 kroner. Men dersom overføringen er 5 001 kroner eller mer, koster det deg 1% av beløpet.

På nettsiden til Vipps ser vi en oversikt over betalende transaksjoner for bedrifter. Dersom det er en bedrift som skal benytte seg av tjenesten vil det koste penger. Prisen varierer ved ulike bruk. Eksempel på dette kan være tjenesten i kassen, vippsnummer, vipps på nettsider, ved kortbetaling, og mye annet. 

Betal med Vipps i terminaler med Sparebanken Sør

Beslutningskostnadene

Det ligger kanskje i ordet? Beslutningskostnad kommer i steg nummer fire, der forbrukeren må ta en avgjørelse. Hvilke av de ulike produktene/tjenestene som er favorisert blir valgt? Sammenligning med fordeler og ulemper ved de ulike alternativene. Prosessen kan være tidskrevende og vanskelig, også ressurskrevende – da oppstår beslutningskostnader. Vipps har sine fordeler og ulemper mot sine konkurrenter på markedet. I dette steget er det avgjørende for forbrukeren å velge det alternativet som passer på alle mulige måter.

Evalueringskostnadene

Når alle de fem stegene over er gjennomført er det evalueringskostnaden som gjelder. Noen tjenester kan være lettere å evaluere, enn andre. Vipps er en lettere tjeneste å evaluere. Eksempler på evaluering av vipps kan være om pengene ble mottatt eller sendt, eller at det ikke oppstod noen problemer underveis. 

Tvangskostnader

Dette begrepet kan oppstå ved noen produkter og tjenester. Når tvangskostnad oppstår, er selger og forbruker uenig om leveransen. Ved god kommunikasjon kan man unngå det i noen situasjoner. Vipps sin leveranse er for det meste ikke mellom tjenesten og kunden, men mellom forbruker og forbruker. Tjenesten brukes ved at forbrukerne vippser hverandre og her spiller ikke Vipps inn. Derfor kan det være vanskelig å definere hvordan tvangskostnadene ved vipps oppstår.

Vipps har virkelig gjort det lettere for meg og deg, som forbruker. Det er lettere å kunne handle i butikk og på internett. Vipps har gjort det lettere å vise sitt engasjement for veldedighet. Også enklere å takke ja til organisasjoner og foreninger. Nå satser tjenesten på å skape vipps i innland og utland. Utviklingen vi gleder oss til! Som vil gjøre det enda – enda lettere!

Kildehenvisning

Steinsland, H. (2020) Om oss hentet 2021 fra https://www.vipps.no/om-oss/

Vipps (2020) Send og motta penger med vipps hentet 2021 fra https://www.vipps.no/produkter-og-tjenester/privat/send-og-motta-penger-med-vipps/vipps-under-15/

Vipps (2020) Alle priser (bedrift) hentet 2021 fra https://www.vipps.no/alle-priser/bedrift/

Vipps (2020) Alle priser (privat) hentet 2021 fra https://www.vipps.no/alle-priser/privat/

Arne Krokan. (2013). Nettverksøkonomi (digitale tjenester og sosiale mediers økonomi). E-bok: Cappelen Damm Akademisk.

Vipps (2020) Send og motta penger med vipps hentet (vipps under 15) 2021 fra https://www.vipps.no/produkter-og-tjenester/privat/send-og-motta-penger-med-vipps/vipps-under-15/

Sparebanken Øst (2020) Slik betaler du med vipps i terminal hentet 2021 fra https://www.sor.no/felles/hjelp/kort/slik-betaler-du-med-vipps-i-terminal/

2 kommentarer til «Livet uten kort og kontant»

  1. Hei Sandra!

    Dette var spennende lesing 🙂 Du skriver godt som alltid og viser at du har forstått hva transaksjonskostnader er i forhold til Vipps. Fortsett med det gode arbeidet!

    Lite pirk: Det er en liten slurvefeil på første underoverskrift 🙂

    Godt skrevet! Jeg gleder meg til å lese mer!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *