Utvikling av LinkedIn markedsføringsstrategi

Utvikling av LinkedIn markedsføringsstrategi

Hvordan utvikle en LinkedIn markedsføringsstrategi?

I dette blogginnlegg har vi fått i oppgave om å oversett og forbedre. Oppgaven går ut på å velge ut en engelsk artikkel og forbedre den til norsk. Å skrive godt er viktig for oss digitale markedsførere for å kunne møte jobblivet med storm, derfor er det akkurat vi skal øve på i dette innlegget. 

Grunnen til at jeg valgte akkurat denne artikkelen er fordi at LinkedIn er et genialt verktøy for alle. Jeg lurte derfor på hvordan utvikle en LinkedIn markedsføringsstrategi. Da kom jeg over denne artikkelen av digitalagencynetwork.com som jeg synes virket spennende. Synes forfatteren kommer med gode tips og triks!

Uansett selv om LinkedIn var grunnlagt i 2003 som en profesjonell nettverksside, har LinkedIn kommet mye lengre over tid. I dagens businessverden har LinkedIn blitt en av de mest mektige markedsførings verktøyene.

Denne transformasjonen krevde at selskaper utviklet en effektiv LinkedIn markedsføringsstrategi for å få et konkurransefortrinn i sine bransjer.

Det som skiller LinkedIn fra andre sosiale medier nettverkssider er at LinkedIn er ekstremt gunstig for B2B (business to business) markedsførere. En betydelig del av B2B fører gjennom sosiale media fra LinkedIn. Hovedgrunnen til dette er at mesteparten av brukerne på plattformen er brukt av profesjonelle influensere, beslutningstakere i bransjen og ledere. LinkedIn markedsføringen er veldig nyttig for å kunne lage et rom for deg selv.

Utvikle LinkedIn markedsføringsstrategi for merkevarer

En robust LinkedIn bedrift strategi kan hjelpe deg å bygge merkevarebevissthet, økt nettstedstrafikk, generere kvalitetsledninger, til og med etablere deg som bransjeleder.  Derimot å markedsføre merkevaren din på LinkedIn krever veldefinerte mål og litt taktikk. 
Under kommer noen LinkedIn-markedsføringsideer som hjelper deg å tenke på hvordan du kan utvikle en vellykket strategi.

Sett dine mål

Det er mange måter å nærme seg LinkedIn for din virksomhet. Men typen innhold du publiserer, og metodene for å distribuere innleggene dine, avhenger av hva du vil oppnå for din virksomhet.
Så det er viktig å tenke på målene dine før du designer din LinkedIn digital markedsføringsstrategi.

De vanligste målene for bruk av LinkedIn-markedsføring inkluderer å bygge merkevarebevissthet, generere potensielle kunder, øke salget, styrke merkevarens omdømme, engasjere seg i målets publikum. Du bør definere hva merkene dine trenger mest på den tiden. 

Målene dine skal være realistiske, relevante, målbare og tidsbundne. Å oppnå dine mål kan ta tid, men det er ikke vanskelig hvis du gir konsistent og kvalitetsinnhold, være oppdatert i din bransje. Og veldig viktig, du bør brainstorme og finne på en effektiv arbeidsplan som følger målene du har satt deg.

Arbeidsplanen din kan inneholde noen generelle strategiske hensyn og omfang av begrensinger. 

Forstå målgruppen din

For å publisere godt LinkedIn-innhold, må du vite hvem du retter det mot. Å utvikle en effektiv LinkedIn-strategi krever en klar forståelse av publikumsmålet ditt.
Du kan segmentere publikumet basert på forskjellige parametere som tittel, sted og bransje. LinkedIn hjelper deg med å utforske og målsette deg mot de rette personene for virksomheten din gjennom avanserte søkemotorer. Du kan også bla gjennom listene over tilkoblingene dine for å se andre mulige forbindelser.

Husk at LinkedIn for det meste er en B2B-kanal, må du være spesifikk om ditt publikum. Når du har utforsket målgruppen din, bør du fokusere på problemene de opplever. Inkludert spørsmålene når og hvorfor de opplever disse problemene.

For å forstå målgruppen din, kan du bruke analytiske verktøy og lære mer om dine følgere og besøkende på siden.
Analytics-seksjoner vil gi deg litt innsikt i hva målgruppen din gjør. Du kan deretter ta ytterlige trinn som å designe firmasiden og lage innhold som vil tilfredsstille deres spesifikke behov.

Lag en effektiv bedriftsside

Bedriftssiden din vil være den første interaksjonene publikumet vil møte med ditt selskap. Ved hjelp av en god utformet firmaside, vil du kunne tilby en måte å markedsføre produktene og tjenestene dine og bygge merkevaregjenkjenning. 

Bedriftssiden din skal hjelpe de besøkende å lære viktig informasjon om din virksomhet inkludert produkter og tjenester, ansatte og hovedkvarter. Å øke din troverdighet, bør du oppgi nettstedet ditt, selskapets størrelse, spesialiteter og andre detaljer. 

Sammen med en fengende beskrivelsestekst som nevner merverdien for din bransje, selskapetslogo av passende størrelse – er ganske viktig som de visuelle elementene vil gjøre at siden din skiller seg ut.

LinkedIn lar deg forhåndsvise hvordan siden din ser ut, slik at du alltid kan se på deg selv fra et tredjepersons perspektiv. Husk at en omfattende og dynamisk selskapsside er det første trinnet som styrker bildet ditt og forbedrer profesjonaliteten din.

Publiser engasjerende innhold

Innhold er nøkkelen til din LinkedIn markedsføringsstrategi. Høy kvalitet, frisk og originalt innhold vil få deg mange følgere, og enda viktigere, det vil hjelpe deg å beholde dem og engasjere seg med dem. Derfor bør du dele meningsfylt innhold som vil resonere med publikum. 

Å lage innhold for LinkedIn er mye mer enn å publisere salgsfremmende innlegg. Hvis du er villig til å øke engasjement på siden din, bør innleggene dine inneholde nyttige tips, triks og. informasjon relatert til din bransje. Studier viser at LinkedIn-brukere reagerer bra til pedagogisk innhold.
Du kan fokusere på fagene du kan gi god innsikt i og gi nyttig informasjon. Slik gjør du at artikler kan være en mer effektiv måte å tilby lærerikt innhold på. Husk også å bruke relevante hashtags for synlighet.

Innholdet ditt skal også hjelpe tilhengerne dine med å holde deg oppdater med utviklingen i din bransje. Videre kan du bruke litt tid på leder stil artikler.  Du kan dele ditt syn på den siste utviklingen i din bransje eller novelle løsninger for målgruppens vanligste problemer. 
Mens du tenker på kvaliteten på innholdet ditt, bør du huske at for mye sel-markedsføring kan påvirke markedsføringskampanjene dine negativt.

Når det gjelder typen innhold du vil gi, kan du få hjelp av sosiale medier byråer. Byråene vet hvordan de skal presentere den opprinnelige tanken din på en mer interessant måte. 
Casestudier, whitepapers, infografkk og pulsposter er noen eksempler på typene av innhold som fungerer bra på LinkedIn. Husk at det visuelle er avgjørende. Du burde inkludere grafer og bilder for å være interessant.

Dessuten har LinkedIn nylig introdusert «stories», en funksjon som har blitt populær på mange sosiale medieplattformer. Det er en utmerket ide å bruke denne funksjonen.
Du kan bruke LinkedIn Stories til å dele øyeblikkene bak kulissene og arbeidet ditt med dine nåværende prosjekter. Å holde en Q&A-økt er en annen måte å komme nær et mer interessant innhold ved hjelp av den nye funksjonen. 

Etablere relasjoner

For å appellere til et større publikum og øke vekstmulighetene dine, er det viktig å utvide nettverket ditt på LinkedIn. Tross alt, så er det ditt nettverk som gjenspeiler virksomhetens nettformue. 

Å etablere relasjoner er en god markedsføringsstrategi hvis du danner og administrerer sitt forhold på riktig måte.

Noen tips for å utvide nettverket ditt øker sannsynligheten din, men det er ikke nok. Du burde videre engasjere deg med dine forbindelser og potensielle kunder for å bygge opp et tillitsforhold. Du må ta kloke trinn for å få folk til å henvende seg til deg når de er klare for å kjøpe et produkt eller service.

Det du kan gjøre er å bli kjent med forbindelsene dine ved å ta muligheten til å koble til en person via privat meldingsboks, kommenter statusoppdateringer og artikler, og tilby dem hjelp på en høflig måte.

Et annet fint poeng kan være å dele potensielle innhold når de legger ut noe nyttig og engasjerende. Å danne en forbindelse gjennom hverandres innhold vil hjelpe deg bygge relasjoner med andre merker. Alle disse tipsene nevnt ovenfor kan ta tid, men til slutt vil det bidra til å gjøre din LinkedIn markedsføringsstrategi mer effektiv.

Mål suksessen din

Den siste delen av LinkedIn-strategien din er å spre analysene die for å se om strategien din fungerer. Dermed kan du ta informerte beslutninger om markedsføringsmålene dine. 

Forstå nøkkelinformasjon som demografi, viktige beregninger for innleggene dine, engasjement, profilvisninger etter stillingstittel, vil hjelpe deg å se hva du bør forsøke å oppnå mer av.

LinkedIn har analyser i appen Manage Page. Der kan du få informasjon om din besøkende, oppdateringer, og følgere. Gjennom flere analytiske verktøy kan du spore engasjement., hvor ofte publikumet liker, kommenterer eller deler innholdet ditt. Dine konverteringer vise hvor ofte en av målgruppemedlemmene gjør noe for deg eller ditt produkt/service. Også er det nett-trafikken, hvor ofte det klikkes på nettsiden din. 

Men for en omfattende analyse av strategien din, trenger du kanskje litt veiledning. Så det er bedre å bruke et profesjonelt analyseverktøy. Du kan se på verktøy for sosiale medier for å utforske analyseseksjonene deres. Gjennom profesjonell hjelp, kan du få analysert ytelsen din på LinkedIn riktig og få flere tips for din strategi.

Konklusjon

LinkedIn har stort potensial for å hjelpe selskaper til å skille seg ut i næringslivet med en godt designet markedsføringsstrategi, kan du bruke denne plattformens potensial til fordel for merkevaren din. Digitale markedsføringsbyråer kan enkelt støtte din LinkedIn-markedsføring-strategier som avhenger av hva som er rimelig for din virksomhet.

Ovenfor er noen gode tips for å prestere godt på denne viktige plattformen. Ved å følge tipsene og utforske plattformen mer. Da kan du sammenligne salgene dine og knytte sammen ditt merkevare med de rette menneskene for din bransje. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.