Hvordan få mest mulig ut av Google Analytics?

Hvordan få mest mulig ut av Google Analytics?

I vår forrige modul lagde vi en nettbutikk, og ved denne modulen skape vi en kobling gjennom vår oppstartede nettbutikk med Google Analytics. Derfor skal jeg i dette blogginnlegget gå igjennom analyseverktøyet Google Analytics, hvordan vi brukte det på vår nettbutikk, og min studentblogg. Nå er vi inne i vår siste og fjerde modul med temaet: Digital markedsføring med Marius Vetaas Thomassen.

Hva er Google Analytics?

Google Analytics er et gratis analyseverktøy fra Google der du kan analysere hvem som besøker nettsiden, hva de gjør på nettsiden, hvilke sider som gir salg, hvor de befinner seg, og lignende. Verktøyet kan brukes til å få innsikt og markedsføre trafikken på utvalgt nettside. Med denne informasjonen kan man forbedre nettsiden for besøkende. 

Implementering av Google Analytics i nettbutikken

Ved opprettelse av nettbutikk ved hjelp av Shopify, er det gunstig å koble opp Google Analytics tidlig i prosessen. Ved å kunne koble opp Analytics vil du kunne få detaljert informasjon om selve bedriften og nyttig brukerinnsikt. Hvordan potensielle kunder oppfører seg inne på nettbutikken, og få tilgang til informasjon om besøkende på nettsiden. 

For å kunne ta i bruk Analytics-verktøyet er man nødt til å opprette en Google Analytics konto. Når man har opprettet konto er neste steg å konfigurere området man holder til. I vårt tilfelle konfigurere til nettbutikken. Samtidig må man konfigurere en rapporteringsvisning i området. En rapporteringsvisning er filtrerte perspektiver for dataene til nettsiden. Til slutt må det legges til en sporingskode på nettsiden, slik at Google Analytics kan samle inn data fra området ditt. 

Google Analytics på studentbloggen

Samtidig som jeg har implementert Analytics på nettbutikken i fjerde modul, har jeg også implementert analyseverktøyet på studentbloggen fra første modul. Dette er noe jeg anbefaler alle å teste ut for å kunne få ordentlig forståelse av verktøyet. Her har jeg fått data fra besøkende på bloggen om hvilke innlegg som var mest populære, samt detaljer om besøkende på studentbloggen. Dette kan være nyttig for å kunne forbedre studentbloggen, samt få opp trafikken på innleggene. 

Fordeler med Analytics

Ved å bruke Google Analytics får man muligheten til å få full oversikt over trafikken på nettsiden. Det er gunstig for å kunne forstå hva på nettsiden som fungerer, og hva som ikke fungerer like godt. Her har du mulighet til å fange opp hvorfor potensielle kunder, ikke gjennomfører et kjøp på nettbutikken. Og iverksette eventuelle tiltak for å kunne forhindre dette. Søkeoptimaliseringen er en viktig del av det å kunne fremmes på Google-søk, derfor kan Google Analytics brukes for å kunne ha skape en god søkeoptimalisering. 

Ulempen med Analytics

Verktøyet kan brukes til mye nyttig, men det er en ulempe. Utfordringen med Google Analytics er å kunne dra nytte av samlet data. Det å opprette en Google Analytics konto kan være lett, men det å kunne regelmessig ta i bruk verktøyet kan være en utfordring. Grunnen til dette er at Analytics er et verktøy som er utrolig nyttig, men absolutt noe man må bruke tid på å kunne forstå. Hvor mer tid brukt på Google Analytics, hvor mer får man ut av analyseverktøyet.

Kildeliste

Synlighet (2021) Hvorfor Google Analytics? hentet 19.05.2021 fra https://synlighet.no/blogg/hva-er-google-analytics/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.